fbpx

Zorg jij goed voor jezelf?

Kunnen ontspannen is belangrijk.

Voor een ander weten we het altijd wel, we geven goedbedoelde adviezen aan onze naasten, maar voor onszelf zorgen blijft moeilijk. Zodra de drukte toeneemt zijn we geneigd om als eerste onszelf te schrappen uit de agenda, want je moet alle ballen hoog houden. Thuis, op je werk, sociale contacten, sporten, een opleiding etc. De discipline om goed voor jezelf te zorgen, zodat je er kan staan op momenten dat je wilt presteren is net als topsport. Één van de belangrijkste onderdelen voor een topsporter is zorgen voor een goed en efficiënt herstelproces. Waarschijnlijk ben jij geen topsporter, maar kunnen ontspannen en af en toe “nee” kunnen zeggen is erg belangrijk.

Hoeveel “me” tijd neem jij voor jezelf?

Ook ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik op de sneltrein zit die alle stations voorbij rijdt. En dat terwijl ik alle tekenen en signalen van mijn lichaam herken, omdat ik in een beginstadium van een burn- out heb gezeten. Ik weet precies wat ik wel en niet moet doen. Maar als je in de flow zit dendert die trein maar door.

Afgelopen maanden heb ik keihard gewerkt aan de veranderingen binnen mijn bedrijf. Een nieuwe huisstijl, een nieuwe website en een nieuwe vestiging van MooiSlank. Daarnaast ben ik ook nog gestart met een opleiding. Het is misschien wat veel, maar ik heb er vol passie aan gewerkt en ben super trots wat er tot nu toe staat. Mijn lichaam vind het minder fijn en heeft rust nodig. Daarom ben ik momenteel 5 dagen aan het genieten van een welverdiende vakantie in Spanje!

Hoe kan je ontspannen?

  • neem minimaal een half uur “me- tijd” per dag
  • ga in bad
  • lees een boek
  • ga wandelen
  • doe aan yoga
  • neem de tijd voor een meditatie
  • maak een fotoboek
  • neem een dag vrij
  • ga vroeg naar bed

Kortom, doe waar jij je goed bij voelt en waar jij echt van kan ontspannen. Dit is voor iedereen anders. Je hebt maar één lichaam. Zorg daar goed voor!

E-book Yes! Ik wil gezonder leven

Download het e-book: Yes! Ik wil gezonder leven.

Word een MooiSlank Club Member om het gratis e-book te downloaden. Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt een downloadlink in jouw mailbox.

Ebook2

You have Successfully Subscribed!