fbpx

Vrijdag 17 juli begint voor veel van jullie de zomervakantie! Dit jaar zal de vakantie er voor iedereen anders uitzien. Voor veel Nederlanders zal dat in eigen land zijn. Hopelijk zit het zomerweer een beetje mee zodat je toch je nieuwe kleding kunt dragen! 😉

Jullie hebben keihard gewerkt om je ideale gewicht en figuur te bereiken en nu is het moment om dat te showen. Je mag trots zijn op je behaalde resultaat en mag de teugels een klein beetje laten vieren in de vakantieperiode. Geniet, maar geniet met mate! Want zeg eens eerlijk? Is het niet zonde om tijdens de vakantie je geleverde inspanningen teniet te doen? Inderdaad jammer! Ik geef je een aantal tips hoe je tijdens je vakantie geniet en op gewicht blijft. Want, vakantie vieren en bewegen gaat supergoed samen.

1. Fietsen: laat je auto staan en neem de fiets. Naar de markt, het strand, een dorpje verderop enzovoort. Je hebt vakantie en de tijd….

2. Wandelen of hardlopen: ga wandelen of powerwalken langs het strand of in een park. Natuurlijk kun je ook die trap naar het strand of in het dorp een aantal keren op- en afrennen. En trouwens? Neem een avondwandeling in je dagelijkse routine op. Goed voor wat extra beweging en het bevordert je spijsvertering.

3. (Bal) spelen: ongeacht waar je vakantie viert. Er zijn allerlei (bal)spelen die je kunt doen. Van badminton, volleybal en (tafel)tennis tot voetbal. Of overgooien op het land of in het water. Zeker als je (kleine) kinderen hebt, is dat een activiteit die nooit verveelt.

4. Zwemmen: ben je met je gezin op vakantie? Kijk dan niet alleen toe hoe je gezinsleden genieten van het water, maar doe actief mee. Natuurlijk kun je ook in de vroege ochtend een paar baantjes zwemmen.

5. Dansen: ook dansen is een lichamelijk bezigheid die valt onder bewegen op vakantie. Dit jaar kan dat helaas niet in een discotheek, maar er zijn genoeg andere mogelijkheden.

6. 10 minuten workout: doe dagelijks, of af en toe, een kleine workout van ongeveer 10 tot 15 minuten. Vooraf thuis kun je een aantal oefeningen bedenken om je buik-, arm-, been- en rugspieren in vorm te houden. Eventueel gebruik je daarbij waterflesjes die je vult met water of zand die dienst doen als gewichtjes. Combineer het eventueel met touwtjesspringen. Kun je ook gewoon samen met je kids doen!

7. Mediteren: neem elke dag een momentje voor jezelf. Concentreer je op je ademhaling en doe dit ongeveer 10 minuten lang. Oké, het is geen beweging maar wel heel goed voor je lichaam en geest.

Je ziet, er zijn genoeg mogelijkheden om leuk te bewegen op vakantie! Houd je ook je eetpatroon in de gaten? Door te kiezen voor heerlijke gezonde verse streekproducten en te letten op je koolhydraten en alcohol inname is de kans groot dat je gewoon op gewicht blijft.

Tip: Geniet! Want het is vakantie. Zorg er daarnaast wel voor dat je genoeg water drinkt.

Een hele fijne zomer gewenst!

MooiSlank heeft zomersluiting van 1 augustus t/m 14 augustus. Goed nieuws! MooiSlank is op donderdag 6 augustus voor één dag geopend.

Bron: Sonneveld

E-book Yes! Ik wil gezonder leven

Download het e-book: Yes! Ik wil gezonder leven.

Word een MooiSlank Club Member om het gratis e-book te downloaden. Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt een downloadlink in jouw mailbox.

Ebook2

You have Successfully Subscribed!