fbpx

Ook ik moet soms op de rem

Afvallen is nooit leuk. Ook ik moet er soms aan geloven. Voor mijn (bikini) vakantie wil ik altijd een paar kilo afvallen, zodat ik tijdens mijn vakantie minder hoef op te letten. Ook na de eerste coronagolf moesten er coronakilo’s af.  Dus ja, ik ga met de billen bloot. Zelfs een voedingscoach moet soms een paar kilo afvallen. 

De eerste week (of zelfs de eerste twee weken) kunnen de meeste mensen nog wel gemotiveerd blijven. Vaak vliegen de eerste kilo’s eraf en dat helpt enorm om gemotiveerd te blijven. Na deze twee weken wordt het helaas al wat moeilijker.

Oude patronen

De oude patronen die je hebt in je onderbewuste beginnen weer zichtbaar te worden in je gedrag en de motivatie verdwijnt langzaam. Ik denk dat het voor veel mensen herkenbaar is dat je op een gegeven moment vindt dat je zo goed je best hebt gedaan dat je eigenlijk wel wat lekkers hebt verdiend. Vooral als je slecht hebt geslapen, stress hebt en of om een andere reden minder energie hebt, ben je geneigd om te vervallen in dit oude gedrag. Om dit oude gedrag toch de baas te kunnen zijn kun je aan de slag gaan met onderstaande tips.

Motivatie tips

1.       Het is belangrijk dat je leuke, haalbare en concrete doelen stelt richting je einddoel of streefgewicht.

Mijn doel is meestal een leuke vakantie of een belangrijke gebeurtenis zoals een trouwerij. Dat is in deze tijden iets lastiger, maar volgend jaar gaan we vast weer op vakantie.

2.       Voor en na foto’s

Er werkt niks beter als motivatie bij het afvallen dan voor- en na foto’s. De eerste foto’s zijn niet leuk, maar het resultaat wel 😉

3.       Lieg niet tegen jezelf.

Het goed praten van dingen in je hoofd kennen we allemaal. En ook de smoes “ik pak het morgen weer op”. Je kunt beter een korte periode wat strenger zijn voor jezelf dan bereik je sneller je doel.

4.       Ervaar de kilo’s.

Pak thuis een koffertje, zet die op de weegschaal en gooi daar net zo lang spullen in tot je aan het aantal kilo’s zit dat je kwijt wilt. Je zult zien, dit gaat je helpen! Visualiseren helpt altijd.

5.       Calculeer gevaarlijke situaties in.

Schrijf op welke situaties zich voor kunnen gaan doen en bedenk van te voren hoe je hier mee om wilt gaan. Schrijf dit ook op. Dit helpt je om inzicht te krijgen. Schrijf als laatste op als je de beproeving hebt doorstaan hoe je je dan voelt.

6.       Het leven moet leuk blijven.

Heb je héél veel zin in een glas wijn of een blokje kaas en gaat het niet uit je hoofd? Geef je toe aan de verleiding, neem het een keer en geniet ervan. Heb de discipline om het bij deze ene keer te laten.

7.       Vink je doelen af.

Het werkt motiverend om je doelen af te vinken. Ook doelen zijn er om stapje voor stapje te behalen. Het hoeft niet in één keer.

8.       Weet dat jij verantwoordelijk bent.

Geen excuses, jij bent zelf degene die niet tevreden is en wilt afvallen. Niemand zegt jou dat je moet afvallen. Dus zet hem op en ga ervoor!

9.       Maak een lijst met waarom je wilt afvallen.

Wil jij er beter uitzien? Maak een lijst met waarom je wilt afvallen en hang deze in het zicht. Hang er een leuke foto van jezelf naast waarop je straalt en je tevreden bent met je lichaam. Werk naar dit mooie resultaat toe.

Heb jij nog motivatie tips? Ik ben heel benieuwd. Deel ze hieronder in de comments.

E-book Yes! Ik wil gezonder leven

Download het e-book: Yes! Ik wil gezonder leven.

Word een MooiSlank Club Member om het gratis e-book te downloaden. Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt een downloadlink in jouw mailbox.

Ebook2

You have Successfully Subscribed!