fbpx

Je kunt me blij maken met twee dingen in de ochtend. Thee in de ene hand en een vers gemixte groen(t)e smoothie in de andere. Vol met vitaminen, mineralen, vezels en letterlijk binnen een handomdraai vers gemaakt. Als je het mij vraagt het perfecte gezonde energiedrankje om de dag mee te beginnen.
In dit blog lees je 5 redenen waarom groen(t)e smoothies geweldig zijn en een paar handige tips om zelf toe te passen.

Smoothies geven je een energie boost

Het ontbijt is zo’n beetje de belangrijkste maaltijd van de dag. Waarom? Omdat de eerste  maaltijd van de dag je spijsvertering goed op gang brengt. Een smoothie zit vol met gezonde en cruciale voedingsstoffen. Er zitten bijvoorbeeld veel ijzer en antioxidanten in spinazie. Boerenkool bevat veel vezels. En rode biet barst van de magnesium en kalium. Een gezonde smoothie met verse groenten geeft dus echt een boost aan je lichaam en gezonde voedingsstoffen die goed zijn voor je weerstand. Zo ben je de rest van de dag voorzien van energie.

Verse groen(t)e smoothies met boerenkool. Het perfecte energiedrankje vol gezonde vitaminen, mineralen en vezels.

Dagelijkse hoeveelheid groenten in je smoothie

Een volwassen persoon dient 250 gram groenten per dag te eten. De visie van PowerSlim sluit hier helemaal bij aan. Het kan lastig zijn om altijd tijdens je avondeten een berg van 250 gram groenten klaar te maken en op te eten. Daarom is een smoothie de perfecte manier om makkelijk en snel aan je dagelijkse hoeveelheid groenten inname te komen.

Groen(t)e smoothies zijn lager in suikers

Veel mensen gebruiken voornamelijk fruit in smoothies, zoals aardbeien en mango. Erg lekker en zoet, maar daarmee ook een bron van (onnodige) suikers. 2 stuks fruit per dag per volwassene is voldoende. Hoe meer fruit je eet, des te meer fructose oftewel fruitsuikers je binnenkrijgt.

Te veel suikers hebben een slechte invloed op je gezondheid als gevolg. Als je voornamelijk fruit gebruikt in je smoothie, zit je al snel aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit en fructose. Om dit te voorkomen kun je fruit (deels) vervangen door groenten. Hierdoor kun je na je lunchpauze nog gerust een appeltje voor de dorst pakken, zonder dat je al meteen te veel fruit op hebt voor de dag.

Smoothies zijn snel en gemakkelijk

Het enige wat je nodig hebt voor het maken van een smoothie is een blender, verse ingrediënten en een paar minuten de tijd. Je voegt datgene toe wat je lekker vindt en de blender doet de rest. Je kunt de dag van tevoren de ingrediënten alvast afwegen en klaarleggen. waardoor je tijd bespaard in de ochtend. Mix je smoothie op de dag zelf en geniet van een vers energiedrankje.

Je kunt eindeloos variëren

De combinaties zijn eindeloos. Een paar ingrediënten die zich goed lenen voor een gezonde smoothie met de juiste voedingsstoffen zijn:

Verse groen(t)e smoothie met spinazie. Het perfecte energiedrankje vol gezonde vitaminen, mineralen en vezels.
 • Spinazie 🍃
 • Rode biet
 • Andijvie 🥬
 • Boerenkool
 • Komkommer 🥒
 • Bleekselderij
 • Banaan 🍌
 • Rood fruit 🍓
 • Mango 🥭
 • Avocado 🥑
 • Lijnzaad
 • Zonnebloembitten 🌻
 • Magere melk/-yoghurt
 • Karnemelk 🥛

TIP:

Probeer een keer een smoothie met spinazie, mandarijn, gember, een klein beetje karnemelk en magere yoghurt. Of rode biet, een handje rood fruit, avocado, magere melk en lijnzaad. Superlekker!
Kies vooral gezonde ingrediënten die jij lekker vindt en mix erop los!

E-book Yes! Ik wil gezonder leven

Download het e-book: Yes! Ik wil gezonder leven.

Word een MooiSlank Club Member om het gratis e-book te downloaden. Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt een downloadlink in jouw mailbox.

Ebook2

You have Successfully Subscribed!