fbpx

Je kunt niet meer om het coronavirus heen. Dagelijks worden de maatregelen aangescherpt en bijgesteld. Je volgt het nieuws op de voet en neemt zelf ook maatregelen om het virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Door alle berichtgeving vanuit de media zijn velen van ons angstig geworden.

Maar waarom is de ene persoon zo bang voor het virus en de andere totaal niet?

Een virus is ongrijpbaar dus het is logisch dat je angst hebt voor wat er in de toekomst kan gebeuren. Ook geldt voor mensen die van zichzelf inschatten dat ze een zwak immuunsysteem hebben dat ze sneller actie ondernemen en de nodige maatregelen treffen. Het is logisch dat je dan angstiger bent.

Factoren die meespelen of je angst hebt of niet:

  • Ervaring (heb je eerder in dit soort situaties gezeten?)
  • Kennis (wat weet je over de situatie? Wat weet je over de ziekte?)
  • Persoonlijkheid (ben jij altijd een angstig persoon of juist helemaal niet?)
  • Vertrouwen (vertrouw jij alleen jezelf of neem je ook van anderen iets aan?)

Ook kan het zijn dat je voor jezelf niet bang bent, maar wel voor de ouderen en kwetsbare mensen in je omgeving. Luister naar je gevoel en onderdruk de angst niet. Je kunt pas echt luisteren naar je gevoel als je durft te luisteren en je eigen verantwoordelijkheid durft te zien én te nemen. Ben je verkouden? Blijf dan thuis en maak pas op de plaats.

Op dit moment realiseren we ons allemaal hoe kostbaar het leven is. Hoe zuinig we op onze leefomgeving moeten zijn en dat de zorg voor elkaar belangrijk is. We voelen verbondenheid met elkaar. Dit soort crisissituaties zorgt voor verbondenheid, besef dat we zuinig moeten zijn op elkaar, op het leven en op de aarde.

Onze gezondheid is ons grootste goed. Laten we onze krachten bundelen en beter voor elkaar én de aarde gaan zorgen! Dit is het moment voor zelfreflectie. Neem je verantwoordelijkheid en ga uit van je eigen kracht. Verandering komt nooit te laat!

E-book Yes! Ik wil gezonder leven

Download het e-book: Yes! Ik wil gezonder leven.

Word een MooiSlank Club Member om het gratis e-book te downloaden. Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt een downloadlink in jouw mailbox.

Ebook2

You have Successfully Subscribed!